Son 20 yılda görüntüleme sistemlerinde geliştirilen ileri teknoloji beynimizin de vücudumuzdaki herhangi bir kas gibi çalıştırılarak, değiştirilebilir ve geliştirilebilir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi ışığında yapılan çalışmalar, beynin temel fonksiyonları olan bilişsel becerileri geliştirerek öğrenme süreçlerinde yüzde 80 başarı sağlama olanağı sunuyor.
Çocuklarımızla beynimizi keşif yolculuğuna çıkacağız. Bu yolculukta forbrain Learning Center ekibi olarak Yetenek Kampı katılımcılarının üst düzey farkındalıklarını artıracak eğlenceli ve öğretici atölyeler ve danışmanlıklar gerçekleştireceğiz.
Bu yolculuk sırasında beynimizin ihtiyaçlarına dair bütünsel olarak birbirini tamamlayan bir yaklaşımla tasarlanmış atölyeler ve danışmanlıklarla çocuklarımıza; başarının ilk adımının kendini tanıma olduğunu, güçlü ve geliştirilmesi gereken yanlarını nasıl keşfedeceklerini kavramaları hedeflenmektedir.
Yetenek Kampı Örnek Atölyeleri
Her Beyin Farklıdır
“Her beyin parmak izi gibi eşsizdir.”
Atölyenin Amacı:
Beynin nasıl daha iyi çalıştığına, beyni geliştirmeye yönelik yöntemlere (beyin eğitimi) ve öğrenme gerçekleşirken beyinde oluşan süreci deneyimleyen katılımcıların kendi öğrenme süreçlerine yönelik farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir.
Bu hedef doğrultusunda öğrenme, yeniden düşünme ve yaratma sürecinde katılımcıların güçlü ve gelişmesi gereken bilişsel becerilerini fark edebilmeleri için çeşitli akıl ve zekâ oyunları ile uygulamalar ve testler yapılacaktır.
Atölyede katılımcıların; dikkat, hafıza, yaratma yetenekleri, öğrenmenin nasıl gerçekleştiği, sağ-sol beyin koordinasyonu ve beyin için beslenmenin önemini kavramaları amaçlanmaktadır.
Atölye İçeriği:
- Hafızanızın Sınırlarını Zorlayın
- Çatışan Beyinler (Stroop Testi)
- Baskın Gözünüzü Belirleyin
- Aklını Oynat
- Hook Up
- Beyniniz İçin Beslenin (Su, yağ, protein)
- Mindflex ile Odaklanın
- Farklı Düşünen Beyinler
- Öğrenme Parkuru
Beynin Çatı Katı
“Akıllı tercih demek, seçici olmak demek. Sadece bakmak değil, düzgün, dikkatli bir şekilde bakmak demek. Farkına vardığınız şeyin -ve nasıl farkına vardığınızın- gelecekte yapacağınız çıkarımların temelini oluşturacağını bilerek bakmak demek. Resmin bütününü görüp önemli olan detayları fark etmek ve bu detayları daha geniş bir düşünce çerçevesi içinde nasıl ele almanız gerektiğini anlamak demek.”
Atölyenin Amacı:
Bilinçli düşünme kabiliyetini geliştirmek için beynin daha fazlasını nasıl başaracağı, neden farklı düşünmesi gerektiği, ne yönde karar vereceği, muhakeme ve yaratıcı düşünme becerilerini nasıl destekleyeceğine ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir. Bunun sonucunda katılımcıların kariyer planlarına farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaları sağlanacaktır.
Atölye İçeriği:
- Kendinizle İletişime Geçin
- Kendinizi İfade Edin
- Aktif ve Pasif İletişim
- Karar Verme
- Motivasyon
- Hedefinizi Belirleyin
- Başarmak Sizin Elinizde
- Kariyer Planlama
- Farkı Yaratan Beyinler
Yerde Yatan Yumurta Gökte Uçan Kuş Olur
Atölyenin Amacı:
Katılımcıların verilen bir problemi ekip olarak çözebilmeleri hedeflenmektedir.
Atölye sırasında katılımcılar; motivasyon, iletişim, problem çözme, analitik düşünme, yaratıcılık, eleştirel düşünme, STEM+A vb. becerilerini geliştirmelerinin önemini kavrayacaklar.
Bu çalışma ile katılımcılar her ne kadar küçük bir problem de olsa, karşılaştıkları soruna takım olarak çözüm üretmeye çalışacaklar. Süreçte onlara verilen probleme zaman kısıtlaması dahilinde en yaratıcı, en sorunsuz, en güvenli ve en dayanıklı çözümü eldeki malzemeleri kullanarak üreteceklerdir. Sonuca ulaşırken birbirlerini dinlemeyi ve farklı fikirlere saygı duymayı gerektiğini anlayıp ve diğer fikirleri benimsemeyi ya da onlara karşı gelebilmeyi deneyimleme fırsatına sahip olacaklar.